I den larmende del af helvedes forgård

LYKKELIG MED GOD NATTESØVN

Nat i Ishøj havn

Nat i Ishøj havn

 

 

 

 

I alle de år jeg har været stressramt, har jeg samtidig kæmpet et indædt kamp for at få nætterne til at fungere og give mig den hvile, som jeg så desperat har brug for.

For at give min overgearede hjerne så meget ro som muligt, sover jeg i et mørkt rum, uden fjernsyn og kulørte tal på vækkeuret, blinkende dioder eller udefra kommende måne- eller sollys.

Der er helt sort. Kølighed og mørket i rummet er signal til min hjerne om, at nu skal den sove.Det virker bare ikke. Til gengæld føles det behageligt og giver mig en vis form for afslappethed, så det har jeg holdt fast i. Det har jeg til gengæld ikke men de mange gode råd, som jeg ellers har fået gennem årene. De er blevet skrottet et efter et: bad før sengetid, læse en god bog, musik under hovedpuden, varm hvedepude på ryggen, te, whisky, diverse indslumringsteknikker – og, og, og. Jeg har vist prøvet det hele, undtagen sovepiller, som jeg nægter at tage.

Endelig falder jeg i søvn, men kl. 02 er jeg igen lysvågen. Og sådan er det hver nat. Fra de kloge ud i nattesøvn har jeg hørt, at det er vigtigt at stå op, så sengen kun er forbundet med søvn og sex. Det gør jeg så – står op, altså; men når jeg vender tilbage til soveværelset, er det samme kamp forfra igen, og så kan der nemt været forsvundet to timer af min nattesøvn.

For nogen tid siden fandt jeg ellers en god løsning i form af melatonin-tabletter. Det naturlige søvnhormon hjalp mig, så jeg faldt hurtigt i søvn, og for en tid troede jeg, at det var løsningen.  Desværre kunne de ikke forhindre, at jeg vågnede midt om natten og fik den dybe hvile slået i stykker.

ALT DET BØVL – OG SÅ ER DET SÅ SIMPELT

Løsningen hedder 4-7-8 og er en helt enkel vejrtrækningsteknik, baseret på yoga-principper og udviklet af dr. Weil. Se hans egen forklaring på engelsk her eller læs min instruktion, som er lavet ud fra videoen: https://www.youtube.com/watch?v=YRPh_GaiL8s

Placer tungespidsen i overmunden der, hvor fortænder og tandkød mødes.

  1. Start med at puste al luft ud gennem munden med kraft og lyd.
  2. Træk vejret stille ind gennem næsen, mens du tæller til fire.
  3. Hold vejret, mens du tæller til syv.
  4. Pust kraftigt ud gennem munden, mens du tæller til otte.

Dette gentages fire gange – ikke mere.

Vil man have det fulde udbytte af teknikken, siger Dr. Weil, skal man bruge den som en praksis, der gentages mindst to gange om dagen, men aldrig med mere end fire ind- og udåndinger ad gangen i den første måned. Derefter kan man gå op til max otte.

Efter 4-6 uger kan man begynde at bruge teknikken til meget andet end indsovning, og det er også der, langtidsvirkningerne begynder at vise sig. Man kan f.eks. bruge ind- og udåndingerne, hvis man er på vej op i det røde felt over et eller andet, eller hvis sukkerafhængighed og rygetrang banker på. Derudover nedsættes hjerterytmen, blodtrykket falder, fordøjelsen forbedres, stresshormonerne i kroppen reduceres og kolde hænder bliver varme.

Vejtrækningsteknikken er ET FANTASTISK REDSKAB FOR MIG, og jeg har sovet som et lille barn hver nat i den uge, der er gået, siden jeg første gang stiftede bekendtskab med videoen. Jeg har indført praksissen morgen og aften og glæder mig til at se, om den også får langtidsvirkninger på mig.

Denne opdagelse rummer endnu EN NY BEGYNDELSE for mig, så nu kan jeg være LYKKELIG MED GOD NATTESØVN.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I den larmende del af helvedes forgård